Home > Our Projects > Euston Road

Case Studies

Euston Road

Client
British Land

Interior Designer
Nex- Architecture

Contractor
Modus Workspace

Sector
Commercial

Location
London NW1

Value
£15.5k

Service Delivered

Motorised curtains with 10 metre drop to double height entrance

Waverley reached new heights with the supply and installation of curtains at 338 Euston Road, part of the Regent’s Place Circular Economy project by British Land.  We worked on this fit out project for Modus Workspace.

People’s wellbeing was a key focus of the client brief, alongside a renewed focus on indoor air quality, biophilia, and flexible spaces for social gathering. This suggested a complete rethink of the ground floor entrance experience to create more comfortable and lively spaces where people could meet, work and socialise.

The Requirement

Curtains were required to double height glazing in the ground floor reception area.  The curtain fabric selected was Big Weave by Kinnasand from Kvadrat. This was chosen for its patterned weave, so that it would diffuse light and create a dappled effect across the space.

Challenges & solutions

Because the overall length of the curtains reached 10 metres, it was impossible to have a full drop of the Big Weave fabric.

Working in close collaboration with Kvadrat and Nex- Architecture, our solution was to insert bands of Daybreak fabric from Kvadrat as joins in graduating widths, to line up with the window mullions.  See Nex- Architecture’s sketch below.

 

The curtains are also edged with a chain weighted hem in the same contrasting voile fabric.

Working at this height made this a challenging installation, involving a scissor lift, many dust sheets, a team of four and a sewing machine on site!  The installation was outside normal working hours.

The Outcome

The curtains are hung on Silent Gliss 5600 Motorised Curtain Track which is operated by a radio controlled hand-held remote.

The finished installation is impressive, providing a stylish contrast to the hard surfaces and also the living wall installed in the entrance atrium.

What They Say

Storey, British Land’s flexible workspace arm, who occupy 338 Euston Road, describe the completed entrance as ‘an oasis of calm, with its living green wall, dappled light and juice bar.

“I’m so happy with how this turned out. Great job all around ?”

Sam Lyons, Project Architect, Nex- Architecture

 

“Amazing job guys, very happy client and so are we!”

Cale Holmes, Senior Construction Manager, Modus Workspace

 

  • Silent Gliss 5600 Electric Curtain Track

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.